Forum voor democratie, elitair zonder democratie

Keer op keer zien we dat nieuwe rechts populistische partijen zich presenteren als “volks”partijen die de elite omver gaan werpen. En elke keer zien we dat juist deze partijen de meest elitaire opvattingen hebben. Het opbreken van het partijkartel? Mn reet, ik geef het nog 1 jaar voor dat Forum voor Democratie middenin het partijkartel zit. Democratie? dikke doei, er zijn al meerdere leden van Forum voor Democratie geroyeerd omdat ze pleiten voor meer interne democratie (1). En nu geen strengere bonusregels? Wellicht dat de prominenten van Forum voor Democratie zichzelf willen verzekeren van een mooi baantje na de politiek.

We zien precies hetzelfde patroon bij de PVV (2) praten over o.a. democratie, zorg en armoede alsof je het belangrijk vindt. En vervolgens compleet het tegenovergestelde stemmen in de tweede kamer.

1)https://www.volkskrant.nl/…/conflict-binnen-forum-voor-dem…/
2)) http://www.doorbraak.eu/sp-of-pvv-wie-komt-er-voor-ons-op/
Ps. deze bron is er om het stemgedrag van de PVV te laten zien en niet om de SP in goed daglicht te zetten.