Impressie Antifa (Winter) Fest!

Vrijdag 22 nov 2019 organiseerde Antifa Utrecht in ‘t Acu te Utrecht Antifa (Winter) Fest.

Normaal doen we het Fest in het voorjaar, maar omdat dit niet gelukt is hebben we er een wintereditie van gemaakt.

Er stonden 3 bands op het programma waardoor de avond al vroeg begon. Ook waren er 2 distro’s aanwezig van AFA-NL en Strosack.
De eerste band die het spits af mocht bijten was Mondroof uit Utreg. Deze bestaan nog niet zo lang maar hebben al een aardige set om meer dan een half uur rond te beuken en te schreeuwen dat je vanzelf gaat rondspringen in de zaal. Waarna het de beurt was aan Toprot uit Den Haag. De band speelt met 2 gitaristen waardoor er enige paniek was ontstaan omdat er plotseling een extra versterker geregeld moest worden, maar dit kwam allemaal in de gebruikelijke chaos toch nog goed. De stevige D-beat Hardcore/punk sloeg in als een bom en iedereen stond verbaasd naar de bevlogen band met rake teksten te luisteren ook hier werd de pogo ingezet.
Als laatste was Hard voor Weinig uit Leiden aan de beurt. Dit drietal was de meest melodieuze van het stel en heeft al een wat langere reputatie binnen de Kraak/punk scene. De naam doen ze zeker eer aan. Ze spelen snoeiharde HC/Punk. Het ramt geweldig door waardoor je geen tijd hebt om op adem te komen tijdens pogo-dansen en drinken.

Het was een geweldige avond met een goede opkomst! Al het geld wat er is opgehaald is gedoneerd aan de Samenscholing in Den Haag. Deze faciliteerde 2 weken terug een ruimte voor een discussie waarbij de racistische karikatuur zwarte piet centraal stond. Diezelfde avond zijn ze echter aangevallen door Ado-Hooligans, waarbij auto’s en ramen van het gebouw het moesten ontgelden.

Tot de volgende keer!

Indien je ook nog geld wilt doneren aan de Samenscholing kan dat op het solidariteitsrekeningnummer van de Vrije Bond onder vermelding van “De Samenscholing”.

Rekeningnummer: NL25 INGB 0007 6604 36
T.N.V.: VB SOLIDARITEITSFONDS
O.V.V.: DE SAMENSCHOLING